TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U BARSELONU 2023

Barselona je veoma elegantan grad, poznat po impresivnoj istoriji, kulturi, spomenicima, fantastičnoj arhitekturi, muzejima, galerijama i zanimljivim ljudima.

ZANIMLJIVOSTI O BARSELONI

Barselona je mogla je biti dom Ajfelovog tornja.Da je sve prošlo prema prvobitnom planu Gustava Ajfela, najpoznatija znamenitost Pariza sada bi bila u Barseloni. Španija je odbila projekat arhitekte, odlučivši da je previše "radikalan" i da ne odgovara estetici grada.

Barselona je najposećeniji grad u ŠpanijiBarselona je četvrta na listi najposećenijih evropskih gradova, nakon Londona, Pariza i Istanbula, ali pre Rima, Milana i Amsterdama.

Barselona nije imala plaže do Olimpijskih igara 1992. godineDanas Barselona poseduje 4,5km dugačku gradsku obalu, sa nekoliko prelepih plaža. National Geographic je svojevremeno proglasio Barselonu "najlepšim gradom na plaži"


Barselona je dom najvećeg fudbalskog stadiona u EvropiNa površini od 55.000 kvadratnih metara, Camp Nou, matični stadion kluba FC Barcelona, ima kapacitet od 99.354 ljudi i nije samo najveći fudbalski stadion u Evropi, već i drugi najveći na svetu


Barselona poseduje 55 muzejaZanimljiva činjenica je da je pored svih muzeja i dalje najposećeniji muzej FC Barcelona, sa preko 1,5 miliona posetilaca godišnje.


Barselona je starija od RimaPrema predanjima ovaj grad je mogao da osnuje Herkules još 400 godina pre nego što je Rim napravljen, ipak ovo niko ne zna sa sigurnošću.

POSETITE ZNAMENITNOSTI BARSELONE SA PUTNIKOM

Sagrada Familia - Sagrada familija je rimokatolička bazilika napravljena u gotskom stilu. Crkvu je počeo da gradi arhitekta Fransesk de Paula del Viljar, da bi 1882. godine projekat preuzeo i u potpunosti promenio Gaudi. Gaudi je na projektu radio 40 godina,sve dok nije preminuo 1926. godine, a na crkvi je rad nastavljen do današnjih dana. Po sadašnjim predviđanjima trebalo bi da bude završena do 2028. godine. Većina Gaudijevih skica i projekata crkve bila je uništena za vreme Španskog građanskog rata.Sagrada familija je uvršćena na Uneskovu listu Svetske baštine

Trg Katalonija - Trg zauzima oko 50 000 kvadratnih metara, kružnog je oblika, a u njega se sliva 9 ulica, od kojih 2 najpoznatije ulice u Barseloni: La Rambla (široka promenada u centru starog dela grada) i Passeig de Gracia koja važi za najglamurozniju ulicu u Barseloni.

Morski akvarijum - Ovaj akvarijum važi za najveći u Evropi i najvažniji na celom Mediteranu. U 80m stakla se nalaze tuneli koji vode ispod površine mora, koji sadrži 4000 vrsta riba, uključujući i glavnu atrakciju- ajkule. Definitivno mesto koje vredi posetiti.

Park Guelj - Ovo je jedan od najimpresivnijih svetskih veštačkih pejzaža i savršeno mesto za Vašu fotografiju. Park Guelj je mesto u kojem su Gaudijeve ideje o jedinstvu umetnosti i prirode najbolje ostvarene. Prostire se na nekoliko hektara zelene površine u severozapadnom delu Barselone.

Pikasov muzej - Muzej se nalazi u kvartu El Born i otvoren je 1963. godine. Sadrži preko 3.800 umetničkih dela, što predstavlja najsveobuhvatniju zbirku u svetu ranog Pikasovog perioda. Arhitektura samog muzeja je fantastična.

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za Barselonu. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.