TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U ISTANBUL 2023

Posetite Istanbul, grad koji nikada ne spava, grad koji uvek nudi nešto novo, grad koji kroz čitavu svoju istoriju odiše mistikom. Grad koji spaja dva kontinenta, grad koji spaja kulture, grad koji spaja religije.

ZANIMLJIVOSTI O ISTANBULU

Jedini grad koji se proteže na dva kontinenta.Ovaj transkontinentalni grad smešten na Bosforskom moreuzu između Crnog i Mramornog mora spaja istok i zapad, uzimajući najbolje i od Evrope i od Azije.

Istanbul je najveći grad Turske, ali nije njen glavni grad.Broj stanovnika u Istanbulu je oko 15 miliona. Ovo ga čini ne samo najnaseljenim gradskim naseljem u Turskoj, već i prvim najvećim naseljenim gradom u Evropi.

Nekadašnja je velika prestonica 3 velika carstva – Rimskog, Vizantijskog i OtomanskogIstanbul je ostao upamćen i kao Konstantinopolj i kao Carigrad, a danas je svakako nešto što ni vi nikada nećete zaboraviti.

Istanbul je grad sa najintenzivnijim noćnim životom u EvropiČesto se čuje kako nijedan evropski grad noću nije tako živ kao Istanbul. Tu je za svakoga ponešto: od klubova u kojima se okuplja samo elita, sve do običnih garaža u kojima trešti glasna muzika - a tu je i dobra hrana, naravno.

Najveći bazar na svetu se nalazi upravo u IstanbuluVeliki istanbulski bazar, koji je celom svet poznat po svom obimu i asortimanu, sastoji se od 66 ulica u kojima se nalazi oko 4000 prodavnica.

Uprkos svojoj veličini on nije skupa metropola, potpuno je prilagođen masama turistaBoravak u Istanbulu nije skup, pa ovaj grad istorije i kulture dnevno poseti preko tri miliona turista iz celog sveta, uživajući u raskoši, lepoti i karakterističnim mirisima grada.

POSETITE ZNAMENITNOSTI ISTANBULA SA PUTNIKOM

Aja Sofija - Najveća atrakcija Istanbula je crkva Svete mudrosti Aja Sofija, sagrađena davne 537. godine. Skoro čitav vek Aja Sofija bila najčuvenija crkva u celom hrišćanstvu. U 15. veku ju je sultan Mehmed II pretvorio u džamiju, a tek u vreme Kemala Ataturka prestala je da bude džamija ali joj nije vraćen status crkve, pa je ona danas muzej.

Topkapi palata - je bila dvor turskih sultana od osvajanja Carigrada 1453. godine pa sve do početka XIX veka.Palata topovske kapije je nastala po naredbi Mehmeda Drugog Osvajača u 15. veku, na bedemima drevnog Konstantinopolja, tamo gde se Bosfor spaja sa Mramornim morem.

Cisterna Bazilika - Ovaj izuzetan spomenik antike i Vizantije se nalazi u blizini Aja Sofije i Hipdoroma i predstavlja podzemnu cisternu, zapravo rezervoar vode, način na koji se ova dragocena tečnost dovodila i čuvala u velikim gradovima u davna vremena.

Egipatski bazar na Misirli čaršiji - Takozvana "Pijaca slatkiša i začina"

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za Istanbul. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.