TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U LONDON 2023

Jedan od najposećenijih svetskih gradova, London glavni grad Engleske sa neverovatnim atrakcijama, vredan je posete i ima toliko toga da ponudi, od veličanstvene istorije i kulture do vrhunske mode i hrane.

ZANIMLJIVOSTI O LONDONU

Najmanji grad u EngleskojTako je. Megagrad koji većina nas poznaje kao London zapravo se naziva „Veliki London“, dok je sam Grad London mali deo ove prostirane metropole. Ima populaciju od samo 9.123 ljudi, što je čini najmanjom u Engleskoj.

„Big Ben“ se u stvari ne naziva Big BenTuristi iz celog sveta dolaze da stanu na Vestminsterski most i naprave selfie pored Velikog Bena i Doma parlamenta. Nažalost, nijedan od njih nikada ne odlazi sa njenom slikom. Ova svetski poznata znamenitost zapravo se zove Elizabeta kula - Big Ben je ime zvona koje živi unutra. Dakle, nećete fotografirati Big Ben, ali ako budete imali sreće, možda ćete ga čuti.

Kišni London nije veoma kišovitGlavni grad širom sveta je poznat kao kišni grad. Osim činjenice da to uopšte nije tačno. London zaista ima manje kiše od Rima, Majamija i Sidneja, i po količini i po broju kišnih dana.

Ima 20 podzemnih rekaAko želite da kopate pravo u steni Londona, otkrićete izgubljene reke grada. Kako je metropola tokom vekova rasla, građevinari su morali da stvore prostor za nagli rast stanovništva. Gradska močvara koja se ulivaju u reku Temzu polako su zakopana ispod ulica i kuća. Iako nećete naći nikakve namenske ture do vlažnijeg londonskog podzemlja, možete videti mesto gde nekolicina putuje na površinu, poput Romforda i Brentforda.

Policija nikada nije uhvatila Džeka TrbosekaNikada nijeotkriven indentitet Džeka Trboseka, najpoznatijeg londonskog serijskog ubice. Vlasti u to vreme „rešenja misterija“ od ubistva sumnjiče brojne različite ljude, među kojima su i princ Albert, Levis Carroll i lekar kraljice Viktorije; Sir Villiam Gull.

POSETITE ZNAMENITOSTI LONDONA SA PUTNIKOM

Big Ben - sat-toranj visok 97 metara koji je poznat pod nazivom Big Ben. The Elizabeth Tower gdje se nalazi sat je dovršen 1859. godine, i od tada je postao poznat širom svijeta i po tome što otkucava vrijema i za BBC-jev radio. Tehnički gledano, Big Ben je ime dobio po masivnom zvonu unutar kule sa satom, koje teži više od 13 tona. Toranj sa satom izgleda spektakularno noću kada su osvetljena četiri lica sata.

Bakingemska palata - nalazi se u srcu Londona. Kraljičina londonska rezidencija još od 1837.godine sa 775 soba i najvećom privatnom baštom u Londonu. Bakingemska palata ima svoju kapelu, poštu, bazen, osoblje kafeterije, lekara hirurgije i bioskop i važna je iz kraljevske perspektive jer ima znacajnu ulogu domaćina u svim ceremonijama, od ceremonije promene garde do godišnjeg letnjeg otvaranja za posetioce.

Londonsko oko - poznato pod nazivom i kao Milenijumski točak je najveća panoramska vrteška u Evropi namenjena turistima i razgledanju grada. Nalazi se uz samu obalu Temze i sa 135m nadmorske visine po tvrdnji posetilaca, pruža veličanstven i nezaboravan pogled na London.

Britanski muzej - je najstariji javni muzej na svetu, posvećen istoriji čovečanstva i kulture. Osnovan je 1753. i nalazi se u britanskoj prestonici Londonu. Njegove kolekcije broje 8 miliona kataloških jedinica u 94 galerije na 75.000 m², i po tim parametrima je jedan od najvećih i najbogatijih svetskih muzeja.

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za London. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.