TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U MADRID 2023

Posetite Madrid, prelep španski grad koji se nalazi u srcu zemlje. Poznat je po suncu, nasmejanim ljudima i opuštajućoj svakodnevnici, poželjno je mesto za uživanje.

ZANIMLJIVOSTI O MADRIDU

Madrid je najsunčaniji grad u EvropiMožete li verovati da je Madrid zapravo najbolje mesto za izlaganje na suncu zbog lepog tena u poređenju sa mnogim evropskim plažama? Sa prosečnom brzinom sunčanja od oko 250 dana godišnje, ova španska metropola jedva vidi oblake.

Najstariji restoran na svetu nalazi se u MadriduSobrino de Botín je klasični španski restoran koji je osnovan 1725. Zvanično je najstariji restoran na svetu. Još šokantnija činjenica je da se pećnica nije ugasila od prvog dana kada su se otvorili.

Madrid je najbolje mesto za muzejske fanatikeZnate da ćete pronaći najprestižnije umetničke dela u gradu kada se smatra da ima "Zlatni trougao" muzeja. Prva tri su samo neki od brojnih muzeja u Madridu. Zlatni trougao formiraju Paseo del Prado, Museo Reina Sofia i Museo Thissen-Bornemisza. U ovim legendarnim umetničkim galerijama mogu se naći radovi poznatih umetnika poput Goje i Velazkueza.

Madrid je jedna od najpopularnijih destinacija za studijeStudenti iz celog sveta dolaze na studije u Madrid. Pored prelepog vremena i pastelnih građevina, studente privlače i univerziteti. Jedan od najupečatljivijih kampusa je Univerzitet u Salamanki, koji je najstariji univerzitet u Španiji i četvrti najstariji u Evropi. Osnovan je još davne 1218. godine.

Madrid je drevanZa zemlju u kojoj se sada nalazi Madrid govorilo se da je naseljeno još od kamenog doba, a datira oko 860. godine, ali zvanični grad Madrid nije osnovan tek u 9. veku.

Kralj Felipe VI i njegova porodica žive u MadriduFelipe i njegova supruga, kraljica Letizija, žive na periferiji Madrida, u Palacio de la Zarzuela. Palata se nalazi u blizini Palacio del Pardo, a izgrađena je oko 1630. godine.

POSETITE ZNAMENITNOSTI MADRIDA SA PUTNIKOM

Muzej Del Prado - Muzej Prado je španski narodni muzej umetnosti koji se nalazi u Madridu. Muzej poseduje jednu od najboljih svetskih kolekcija umetničkih slika.U Muzeju Prado se nalaze važne kolekcije evropske umetnosti koju po podacima iz februara 2017. godine, čini više od 35.000 umetničkih i drugih predmeta.

Trg Sibeles - Trg Sibeles je jedan od najpoznatijih trgova u Madridu u čijem se centru nalazi poznata mermerna fontana Sibeles (Fuente de Cibeles), podignuta 1782. godine. Fontana je mesto proslavljanja uspeha navijača fudbalskog kluba Real Madrid. Na trgu se nalaze i gradska većnica (Palacio de Cibeles ili Palacio de las Comunicaciones), palate Buenavista i Linares i banka España.

Kraljevska Palata - Zvanična rezidencija kraljevske porodice, najveća palata po površini u Evropi, sagrađena u 18. veku po nalogu kralja Filipa V, na mestu starog mavarskog utvrđenja Alkazar. Osim arhitekture, palata je poznata i po unutrašnjem dizajnu i umetničkim predmetima koji se u njoj nalaze. Deo palate su i Sabatini vrtovi, a u neposrednoj blizini nalazi se pozorište, odnosno opera Teatro Real, katedrala Almudena i Plaza de Oriente, trg sa vrtovima i skulpturama monarha.

Kapija Sunca (Puerta del Sol) - Jedna od kapija na gradskim zidinama koja potiče iz 15. veka, dobila je naziv zbog svoje okrenutosti ka istoku. Popularno je mesto za proslavu dočeka Nove godine. Tu su zgrada kraljevske pošte (Real Casa de Careos) i Nulta tačka kilometra, a na trgu se nalazi spomenik Karlosu III i spomenik koji predstavlja medveda koji jede jagode sa drveta (El Oso y El Madroño) i simbol je grada još od srednjeg veka.

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za Madrid. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.