TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U NJUJORK 2023

Posetite Njujork, najpoznatiji grad na svetu takođe poznat i kao „grad koji nikada ne spava,“ jedan od najvažnijih privrednih, ekonomskih, političkih i kulturnih centara današnjice, idealan grad za posetioce najrazličitijih životnih opredeljenja, ukusa i afiniteta, jer se u njemu može naći za svakoga ponešto.

ZANIMLJIVOSTI O NJUJORKU

Neboder bez prozoraU ulici 33 Thomas vidi se neboder od 550 stopa bez prozora. Izgrađena je da izdrži pad nuklearne eksplozije do dve nedelje.

Galerija koja šapućeSmeštena je na jednoj od najpoznatijih lokacija u Njujorku, Grand Central stanici.Ako idete u poznati Oyster Bar & Restoran, zastanite na minut. Oko ulaza u restoran nalazi se nekoliko svodovanih lukova koji omogućuju ljudima da iako stoje u suprotnim uglovima da se savršeno čuju, čak i kada šapuću.

„Velika jabuka“ je dobila ime po konjskim trkamaPoreklo nadimka Njujorka je kao mala misterija. Ali jedno je sigurno: nije da grad liči na voće. Umesto toga, „Velika jabuka“ potiče iz najneverovatnijih izvora - komentara o konjskim trkama. (Da stvarno). Novinar John J. Fitzgerald skovao je termin u članku 1921. godine.

Cena pizze = ceni karte podzemne železniceOd šezdesetih godina prošlog veka, cena jednog parčeta pizze je bila praktično ista kao i cena jedne vožnje podzemnom železnicom. To je ekonomistima poznato kao "princip pizze".

800 različitih jezikaU Njujorku se govori više od 800 jezika. Da, 800! Kao rezultat, to je jezički najraznolikiji grad na svetu. Prema istraživanju američke zajednice iz Biroa za popis stanovništva, 51 odsto stanovništva u Njujorku govori samo engleski, posebno u svojim domovima. Preostalih 49 odsto govori druge jezike.

POSETITE ZNAMENITOSTI NJUJORKA SA PUTNIKOM

Wall Street - je jedna od najpoznatijih saobraćajnica Njujorka. Wall Street je glavna ulica finansijskog okruga Njujorka. To uključuje poznate zgrade poput Njujorške berze, sagrađene početkom dvadesetog veka, iako ima veoma moderan aspekt, i Saveznu dvoranu, obnovljenu krajem osamnaestog veka.

Kip slobode - statua slobode, poznata i kao sloboda koja prosvetljuje svet, nalazi se na ostrvu Liberty. Ogromna statua je poklonjena Americi 1886. godine od naroda Francuske, i do danas je jedno od glavnih obeležja Njujorka. Ovaj kolosalni spomenik visok je 46 m sa 47 metarskim postoljem i nalazi se na samom ulazu u grad sa mora, tradicionalno pozdravljajući putnike na brodovima pred ulazak u luku.

Tajms Skver - se danas smatra srcem Njujorka. Sa svojim neonskim svetlima i panoima, najpoznatija znamenitost Njujorka i najživlje područje u gradu, koje se nalazi na raskrsnici Broadveja i 7. avenije. Na Tajms Skveru naći ćete barove, restorane, pozorišta, muzeje i odličnu atmosferu.

Central Park - jedan od najvećih urbanih parkova na svetu sa 843 hektara i jedan od najpoznatijih simbola Njujorka. Ovaj park je dom veštačkih jezera, vodopada, livada i šumovitih područja. Pronaći ćete i Zoološki vrt između ostalih atrakcija u ovom zelenom prostoru Njujorka. Pored toga što predstavlja “glavna pluća” u gradu, Central Park je omiljeno mesto mnogih Njujorčana, jer je savršen za sunčanje, šetnje ili bavljenje bilo kojim sportom na otvorenom.

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za Njujork. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.