TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija S. Makedonija Crna Gora
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE

PUTOVANJE U TOKIO 2023

Posetite Tokio, megalopolis sa oko 12 miliona stanovnika. Poznat je kao najviši status tehnološkog razvoja ne samo Japana, već i celog čovečanstva.

ZANIMLJIVOSTI O TOKIJU

Hoteli - kapsuleHoteli - kapsule mogu se naći širom celog grada. Reč je o hotelima gde su sobe veličine prosečnog frižidera, a svaka soba ima TV, WiFi i konzolu za igranje video igara.

Univerziteti i fakultetiTokio ima preko 100 univerziteta i fakulteta, što predstavlja najveću koncentraciju fakultetskih institucija na svetu. Jedna trećina studenata u Japanu studira u Tokiju.

Bicikli su svudaBicikli se mogu videti bukvalno svuda, i ne postoje nikakva kruta pravila za njihovu vožnju – voze se i na ulici i po trotoaru. Zanimljivo je i da se retko kada vezuju, budući da je stopa kriminala u Japanu zanemarljiva. U ovoj zemlji su veće šanse da ćete mladu mamu videti sa bebom na biciklu, nego u kolicima.

U Tokiju, odnosno čitavom Japanu, se prema klijentima odnose sa velikim poštovanjemU Japanu je kupac, odnosno klijent, veoma važan, i uvek mu se ukazuje veliko poštovanje. U hotelu će vas oduševiti ljubazni recepcioneri i ostalo osoblje, u prodavnicama će vam kasiri pažljivo iz ruke uzeti novac stavljajući vam još jednom do znanja koliko ste dali, a zatim će vam podjednako pažljivo prebrojati i u ruku staviti kusur. U koju god prodavnicu da uđete očekuje vas ljubazni pozdrav, osmeh i dubok naklon, ako nešto kupite to će vam biti lepo upakovano, a na većini mesta asistent će vam kupljenu robu nositi do vrata prodavnice i na izlasku se nakloniti.

Tokijski toranjAjfelov toranj poslužio je kao inspiracija za Tokijski toranj. Toranj se ponovno farba svakih pet godina, a sam proces farbanja traje 12 meseci.

Automati su svudaPonekad izgleda da ih ima više nego ljudi u Japanu, a postavljaju se svuda, bez neke jasne logike – na uglovima ulica, parkinzima, ispred prodavnica, parkova, zgrada, bilo gde. Osim najrazličitijih pića, čokoladica i drugih grickalica, u njima se mogu naći i sladoled, pica, cigarete, pivo, topla jela...

POSETITE ZNAMENITNOSTI TOKIJA SA PUTNIKOM

Nacionalni muzej - Najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti. Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova.

Tokio Toranj - Crveno -beli toranj visok 333 metra, identičan je Ajfelovom tornju u Parizu. Sa osmatračnice koja se nalazi na 250 metara visine možete videti planinu Fuji.

Ginza - Ginza je deo grada u kojem se nalazi najveći deo prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov i muzej u kome možete videti dosadašnji razvoj, pozorište Ginza Kabukiza, hram Tsukiji Hongwanji koji zaista vredi posetiti jer se razlikuje od ostalih koje ćete videti. Tu je i Tsukiji market, najveća tržnica ribe i morskih plodova u Japanu.

Sensoji hram - Najstariji budistički hram u Tokiju, sagrađen u čast boginje milosti Kannon, jedno je od važnih obeležja ovog grada.

SAZNAJTE VIŠE

KALENDAR POLAZAKA

Putnik Travel sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi sigurne polaske iz Beograda za Tokio. Putovanja vode licencirani vodiči sa višegodišnjim iskustvom.