TRADICIJA OD 1923
OPŠTI USLOVI
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
INFORMACIJE O DRŽAVAMA
Azija
Izrael Japan Jordan Kina Malezija Singapur Tajland Vijetnam
Evropa
Francuska Grčka Italija Nemačka Portugalija Rusija Španija Švajcarska Turska Velika Britanija
Severna Amerika
Sjedinjene Američke Države
evropa-avionom
evropa-autobusom
interkontinentalna
prolećna praznična putovanja
AVIONSKE KARTE
ŽELEZNIČKE KARTE
AUTOBUSKE KARTE
PLAN PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – SIRMIONE .

Sastanak grupe u 17.30 na dogovorenom mestu. Polazak autobusa u 18 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. dan SIRMIONE - MILANO (okolina).

Vožnja prema jezeru Lago di Garda - najveće italijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je severni deo jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, zasada limuna kao i najsevernija zona uzgoja maslina u Europi. Obilazak slikovitog gradića Sirmione koji se nalazi na poluostrvu na jezeru, mestu gde je i slavni rimski pesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do tvrdjave Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mesto je danas poznato i po brojnim poslastičarnicama gde se mogu probati čuveni italijanski sladoledi. Nastavak puta do Milana, smeštaj u hotel u okolini Milana. Noćenje.

3. dan MILANO – JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA – MILANO.

Doručak. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem delu švajcarska teritorija. Iznad Arone je velika statua milanskog biskupa Karla Boromejskog. Poseta gradiću Stresa, otmenom letovalištu bujne vegetacije s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom na Boromejska ostrva (uz doplatu). Poseta najvećem ostrvu Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima. Plovidba do ostrva Isola Bella s Boromejskom palatom iz 17 veka i vrtovima italijanskog stila s brojnim statuama, cvetnim alejama, stablima narandži i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu ostrva je Vrt ljubavi. Povratak brodom. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Vožnja do Belađa, na razmeđi jezera Leko i jezera Komo, omiljenog odmarališta milanske aristokratije i jednog od najpoznatijih turističkih centara u severnoj Italiji. Odlazak do obližnjeg Leka na istoimenom jezeru. Kraći odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MILANO – LIGURIJSKA OBALA.

Doručak. Vožnja prema Milanu. Po dolasku razgledanje starog dela grada pešice: veličanstvena katedrala Duomo sagrađene u gotskom stilu koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve svetog Petra u Rimu, zauzima površinu od 12.000 m2 i krasi je čak 3.400 statua. Nastavak šetnje do Trga Merkanti, gde se nalazi Kraljevska palata izgrađene još u XII veka kada je u njoj bilo sedište gradskih vlasti. Nastavak šetnje ka Milanskoj Skali. Odlazak do bazilike Sant Ambrođo koja potiče is IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforce, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo - Pijeta Rondanini. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Ligurijskoj obali. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

5. dan LIGURIJA – DJENOVA - RAPALO – PORTOFINO – LIGURIJA.

Doručak. Razgledanje Djenove šestog po veličini grada u Italiji i najveća italijanska luka. Smeštena u severozapadnom delu Italije, ponosno nosi nasleđe Mletačke republike, jedne od najmoćnijh srednjevekovnih svetskih sila pod zastavom Sv. Đorđa, koja joj je i danas zaštitni znak. Poznata i kao najveća luka Italije, Đenova poseduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESKO-a. Odlazak za Rapalo - drugi po veličini grad okruga Đenova, u okviru italijanske pokrajine Ligurija. U Rapalu je potpisan istoimeni Rapalski sporazum, kojim su određene tadašnje granice Kraljevine Italije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Rapalo je danas jedno od većih letovališta italijanska rivijere sa tvrđavom u moru iz 15. veka. Rapalo je i gradić koga filmofili mogu prepoznati po scenama iz filma “Bosonoga kontesa“ sa Avom Gardner.Odlazak za Portofino- ribarsko mesto u Ligurijskom moru,udaljeno 36km od Đenove. Poznato još iz doba Rimljana. Rimljani su ga zvali Portus Delphini, jer je u njemu živelo mnoštvo delfina.Ovaj gradić -sa nešto više od 350 stanovnika, jedno je od poznatijih ligurijskih turističkih odredišta,koji je ujedno i omiljena destinacija svetske elite. Grad-ima dugačko šetalište,malu luku i mnogo zanimljivih atrakcija koje se nalaze nedaleko od luke: Crkva Sv.Martina, zamak Brown, kao i crkva Santuario di San Giorgio koja potiče iz rimskog doba.Grad ima više od 10.000 stanovnika, okružen je brežuljcima sa dvorcima u kojima su nekad rado boravili italijanski pesnik Frančesko Petrarka, ruski slikar Vasilij Kandinski, Evita Perón. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan LIGURIJA – NACIONALNI PARK “CINIQUE TERRE” – LIGURIJA.

Doručak. Celodnevni izlet autobusom i vozom u nacionalni park “Cinque terre” - “Pet zemalja” koju je UNESCO uveo na svoju listu Svetske baštine 1997. godine. “Cinque terre” gradici sa svojim živopisnim kućama pastelnih boja, primorskim šarmom i mrežom puteljaka za šetnju kao i litica za penjanje koje povezuju mesta vijugavim putevima ispresecanim terasastim brdima vinograda i masljinaka, nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle se razgledanje parka nastavlja železnicom/brodom. Ovaj park prirode je sačinjen od uskog dela ligurijske obale na kojem je smešteno pet malih gradića omeđenih strmim stenama. Razgledanje se započinje od mesta Riomaggiore – tipičan ligurijski gradić poznat po crkvi i srednjevekovnoj arhitekturi, odatle čuvenim parkom ljubavi Via dell` Amore do mesta Manarola – smeštenog na litici duž famoznog 2km dugog klanca. Putovanje nas dalje vodi do mesta Corniglia i Vernazze. Obilazak ovih živopisnih mesta zavrsava se sa Monterossom- šarmantnim letovalištem najsevernijim od pet gradića. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan LIGURIJA - OUTLET MC ARTHUR GLEN - BEOGRAD.

Doručak. Odlazak autobusom za Serravalle Scrivia - McArthurGlen Outlet Serravalle najveci outlet centar u Evropi sa preko 170 prodavnica i ekskluzivnih butika svetski poznatih brendova koji tokom cele godine nude popuste od 30% do 70%. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

8. dan BEOGRAD.

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Najlepša jezera i obale Italije

17.05.2020 8 dana
ARANŽMAN OBUHVATA
  • autobuski prevoz na navedenoj relaciji a po programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim lezajem na bazi 5 noćenja sa doručkom (samousluživanje izbor više jela), razgledanja prema programu putovanja, usluge vodica i troškovi organizovanja
  • putovanja.
Datumi polaska:
259
REZERVIŠITE
Požurite! Ponuda važi do popunjavanja kapaciteta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
  • gradska komunalna takse, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  • voznja brodom na Boromejska ostrva, voznja zeleznicom kroz nacionalni park “Cinque terre”, kao i ulaznice za kulturno
  • istorijske objekte koje nisu obuhvaćene cenom putovanja kao i individiualni troškovi.
PLAN PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – SIRMIONE .

Sastanak grupe u 17.30 na dogovorenom mestu. Polazak autobusa u 18 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. dan SIRMIONE - MILANO (okolina).

Vožnja prema jezeru Lago di Garda - najveće italijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je severni deo jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, zasada limuna kao i najsevernija zona uzgoja maslina u Europi. Obilazak slikovitog gradića Sirmione koji se nalazi na poluostrvu na jezeru, mestu gde je i slavni rimski pesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do tvrdjave Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mesto je danas poznato i po brojnim poslastičarnicama gde se mogu probati čuveni italijanski sladoledi. Nastavak puta do Milana, smeštaj u hotel u okolini Milana. Noćenje.

3. dan MILANO – JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA – MILANO.

Doručak. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem delu švajcarska teritorija. Iznad Arone je velika statua milanskog biskupa Karla Boromejskog. Poseta gradiću Stresa, otmenom letovalištu bujne vegetacije s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom na Boromejska ostrva (uz doplatu). Poseta najvećem ostrvu Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima. Plovidba do ostrva Isola Bella s Boromejskom palatom iz 17 veka i vrtovima italijanskog stila s brojnim statuama, cvetnim alejama, stablima narandži i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu ostrva je Vrt ljubavi. Povratak brodom. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Vožnja do Belađa, na razmeđi jezera Leko i jezera Komo, omiljenog odmarališta milanske aristokratije i jednog od najpoznatijih turističkih centara u severnoj Italiji. Odlazak do obližnjeg Leka na istoimenom jezeru. Kraći odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MILANO – LIGURIJSKA OBALA.

Doručak. Vožnja prema Milanu. Po dolasku razgledanje starog dela grada pešice: veličanstvena katedrala Duomo sagrađene u gotskom stilu koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve svetog Petra u Rimu, zauzima površinu od 12.000 m2 i krasi je čak 3.400 statua. Nastavak šetnje do Trga Merkanti, gde se nalazi Kraljevska palata izgrađene još u XII veka kada je u njoj bilo sedište gradskih vlasti. Nastavak šetnje ka Milanskoj Skali. Odlazak do bazilike Sant Ambrođo koja potiče is IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforce, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo - Pijeta Rondanini. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Ligurijskoj obali. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

5. dan LIGURIJA – DJENOVA - RAPALO – PORTOFINO – LIGURIJA.

Doručak. Razgledanje Djenove šestog po veličini grada u Italiji i najveća italijanska luka. Smeštena u severozapadnom delu Italije, ponosno nosi nasleđe Mletačke republike, jedne od najmoćnijh srednjevekovnih svetskih sila pod zastavom Sv. Đorđa, koja joj je i danas zaštitni znak. Poznata i kao najveća luka Italije, Đenova poseduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESKO-a. Odlazak za Rapalo - drugi po veličini grad okruga Đenova, u okviru italijanske pokrajine Ligurija. U Rapalu je potpisan istoimeni Rapalski sporazum, kojim su određene tadašnje granice Kraljevine Italije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Rapalo je danas jedno od većih letovališta italijanska rivijere sa tvrđavom u moru iz 15. veka. Rapalo je i gradić koga filmofili mogu prepoznati po scenama iz filma “Bosonoga kontesa“ sa Avom Gardner.Odlazak za Portofino- ribarsko mesto u Ligurijskom moru,udaljeno 36km od Đenove. Poznato još iz doba Rimljana. Rimljani su ga zvali Portus Delphini, jer je u njemu živelo mnoštvo delfina.Ovaj gradić -sa nešto više od 350 stanovnika, jedno je od poznatijih ligurijskih turističkih odredišta,koji je ujedno i omiljena destinacija svetske elite. Grad-ima dugačko šetalište,malu luku i mnogo zanimljivih atrakcija koje se nalaze nedaleko od luke: Crkva Sv.Martina, zamak Brown, kao i crkva Santuario di San Giorgio koja potiče iz rimskog doba.Grad ima više od 10.000 stanovnika, okružen je brežuljcima sa dvorcima u kojima su nekad rado boravili italijanski pesnik Frančesko Petrarka, ruski slikar Vasilij Kandinski, Evita Perón. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan LIGURIJA – NACIONALNI PARK “CINIQUE TERRE” – LIGURIJA.

Doručak. Celodnevni izlet autobusom i vozom u nacionalni park “Cinque terre” - “Pet zemalja” koju je UNESCO uveo na svoju listu Svetske baštine 1997. godine. “Cinque terre” gradici sa svojim živopisnim kućama pastelnih boja, primorskim šarmom i mrežom puteljaka za šetnju kao i litica za penjanje koje povezuju mesta vijugavim putevima ispresecanim terasastim brdima vinograda i masljinaka, nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle se razgledanje parka nastavlja železnicom/brodom. Ovaj park prirode je sačinjen od uskog dela ligurijske obale na kojem je smešteno pet malih gradića omeđenih strmim stenama. Razgledanje se započinje od mesta Riomaggiore – tipičan ligurijski gradić poznat po crkvi i srednjevekovnoj arhitekturi, odatle čuvenim parkom ljubavi Via dell` Amore do mesta Manarola – smeštenog na litici duž famoznog 2km dugog klanca. Putovanje nas dalje vodi do mesta Corniglia i Vernazze. Obilazak ovih živopisnih mesta zavrsava se sa Monterossom- šarmantnim letovalištem najsevernijim od pet gradića. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan LIGURIJA - OUTLET MC ARTHUR GLEN - BEOGRAD.

Doručak. Odlazak autobusom za Serravalle Scrivia - McArthurGlen Outlet Serravalle najveci outlet centar u Evropi sa preko 170 prodavnica i ekskluzivnih butika svetski poznatih brendova koji tokom cele godine nude popuste od 30% do 70%. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

8. dan BEOGRAD.

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
POGLEDAJTE: OBAVEŠTENJE U VEZI VIRUSA COVID-19 X